INFREZEN VAN VLOERVERWARMING

VLOERVERWARMING FREESSERVICE

Sinds 2015 is Toptechnics actief met het infrezen van vloerverwarming in chape en fermacell. Toptechnics levert met de methode van vloerverwarming infrezen een duurzame en ecologische oplossing in ruimtes die initieel niet voorzien waren voor vloerverwarming en maakt een extra opbouwlaag overbodig.

Dit systeem is perfect geschikt voor renovatieprojecten, maar ook voor nieuwbouwwoningen met casco oplevering. Tot op de laatste moment, net voor de vloerafwerking, kan er alsnog gekozen worden voor vloerverwarming.

Een strak sleuvenpatroon wordt in de dekvloer ingeslepen waarin de  16mm PERT-buis wordt aangebracht. 

Een extra opbouwlaag van 3 tot 6 cm of het verwijderen van de bestaande dekvloer wordt hierdoor overbodig. Naast de gebruikelijke voordelen van vloerverwarming, heeft ingeslepen vloerverwarming als voordeel dat deze vorm van vloerverwarming sneller en nauwkeuriger te regelen is, waardoor deze comfortabeler en efficiënter in gebruik is.

Het infrezen gebeurt stofvrij dankzij het gebruik van een speciale stofzuiger.

Bovendien is het mogelijk om met zeer lage aanvoertemperaturen (30-45°C water) te werken, waardoor het uitstekend in combinatie met duurzame energiesystemen toegepast kan worden.

Duurzaam en ecologisch

Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar duurzame bouwmaterialen, levert Fermacell ook vloerelementen met een vilten isolatielaag. De ecologische gipsvezelplaten van Fermacell zijn samengesteld uit rookgasontzwavelingsgips, gerecycled gips en papiervezels van oud papier. Een uiterst duurzaam afbouwproduct, 100% en oneindig recycleerbaar.

Het vilt is een niet-geweven textielsoort die ontstaat door vezels samen te persen. Modern vilt bestaat voor een groot deel uit vezels van (oude) kleding), aangevuld met andere gerecyclede textielvezelsoorten (bijv. Tapijt).


Totaaloplossing voor renovatie en verwarming

De vloer van Fermacell is opgebouwd uit twee lagen gipsvezelplaat van 12,5mm dik met daaronder een laag vilt van 9mm.

Daarin zijn sleuven gefreesd en is de PERT-buis verwerkt. Dit is een vloerverwarmingsbuis, die bestaat uit vijf lagenPE-RT. Fermacell verwerkt het opgevangen slijpstof uit de vloerelementen in de fabriek weer tot nieuwe gipsvezelplaten. De combinatie van beide producten heeft, behalve de voordelen op akoestisch en energetisch vlak, nog een ander pluspunt. Op deze manier wordt de opdrachtgever ontzorgd; deze kan namelijk bij één contactpersoon terecht voor deze totaaloplossing. Daarbij kan hij putten uit twee specialistische bronnen van kennis.

Fermacell en TopTechnics bieden een totaaloplossing met een hoogwaardige gipsvezelvloer met een geïntegreerd lage temperatuur verwarmingssysteem. De vloer van Fermacell draagt bij aan geluidsdemping conform de eisen.


Ingeslepen chape (gipsvezel)vloeren

Bij het inslijpen in chape zijn er twee mogelijkheden voor het afwerken van de ingeslepen vloerverwarming.

De vloer wordt als regalisatievloer afgewerkt. De afgewerkte vloer is vervolgens geschikt voor alle soorten vloerafwerkingen.

De tweede mogelijkheid is de ingeslepen vloerverwarming te voorzien van een druklaag van 10mm gipsvezelplaten. Hiermee voldoet de afgewerkte vloer direct aan een hogere brandklasse (<60 min brandwerend).

WIE WE ZIJN

Toptechnics is expert in plafond, vloer, -en wandklimatisatie voor particuliere en industriële projecten.

Algemene voorwaarden

Privacy & GDPR

 

INFO

Open ma-vrij 08u00-18u00

Bel ons op  +32(0) 11 64 18 51 (kantoor)

of op +32(0) 472 59 03 23 (Wim)

Afhalen te Heusden-Zolder

VOLG ONS